این لیست به روز رسانی میشود
اشتباهات رایج در حین کاوش و کار با دستگاه فلزیاب
استفاده از دستگاههای فلزیاب و گنجیاب نیاز به دقت و مهارت دارد. انجام اشتباهات رایج در هنگام کار با آنها میتواند نتایج نادرست و ناامیدکنندهای به همراه داشته باشند. در این مقاله، به رایج ترین اشتباهاتی که اپراتور ها ممکن است مرتکب شوند، میپردازیم.
عدم مطالعه دفترچه راهنما
هر دستگاه فلزیاب دارای تنظیمات و ویژگیهای خاصی است که در دفترچه راهنما توضیح داده شدهاند. عدم مطالعه این دفترچه ممکن است باعث عدم استفاده صحیح از دستگاه و دریافت نتایج نادرست شود. در دستگاه های تصویری مطالعه دفترچه راهنما درک بهتر و درست تری از نتایج ارائه شده به شما میدهد و امکان خطا و اشتباه را پایین می آورد.
تنظیمات نادرست دستگاه
تنظیمات نادرست شامل حساسیت، تعادل زمین، حالت جستجو و … میتواند باعث عدم تشخیص صحیح فلزات یا تشخیص اشتباه شود. در صورت تنظیمات نا صحیح عملکرد کلی دستگاه تحت تاثیر قرار میگیرد و راندمان کاوش به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند. تنظیم صحیح دستگاه فلزیاب به کمی تجربه نیاز دارد و توجه داشته باشید که همیشه گزینه پیشفرض بهترین گزینه موجود نیست و باید با توجه به شرایط خاک و محیط کاوش و جنس و عمق هدف برخی از مقادیر را تغییر دارد.
عدم آگاهی از نوع خاک و زمین
انواع مختلف خاک و زمین میتوانند تأثیرات مختلفی روی عملکرد فلزیاب داشته باشند. شناخت دقیق زمین محل جستجو و تشخیص صحیح جنس خاک و لایه های روی گنج میتواند شما را در انتخاب صحیح مد جست و جو و در نتیجه افزایش دقت و عمق یاری دهد. ژئو فیزیک از علوم اولیه در دفینه یابی است و آشنایی اولیه با این علم به همه کاوشگران توصیه میشود. به عنوان مثال، مناطق با خاک معدنی و مناطق با میزان بالای کانی های فلزی میتوانند سیگنالهای خطا ایجاد کنند. اپراتور باید با تنظیم بالانس زمین و حساسیت دستگاه، این تداخلها را به حداقل برساند.
عدم آزمایش دستگاه قبل از جستجو
آزمایش دستگاه قبل از شروع جستجو میتواند به شناسایی مشکلات فنی و تنظیمات نادرست کمک کند. حتما از سلامت باطری و کالیبره بودن دستگاه اطمینان حاصل کنید. بسیاری از عملیات های بزرگ کاوش به دلیل یک اختلال ساده در دستگاه فلزیاب نیمه کاره مانده اند و با خطراتی همچون لو رفتن محل کاوش روبرو شده اند.
نادیده گرفتن تداخل های الکترومغناطیسی
تداخل الکترومغناطیسی از منابع مختلف مانند خطوط برق یا دستگاههای الکترونیکی دیگر میتواند نتایج جستجو را تحت تأثیر قرار دهد. دوری از این منابع به بهبود کارکرد دستگاه و دقت کار کمک میکند. توجه داشته باشید که تداخل سیگنال های الکترونیکی میتوانند دقت دستگاه را تا 90 درصد کاهش دهند.
عدم تنظیم صحیح بالانس زمین
تنظیم تعادل زمین برای جلوگیری از تداخلهای ناخواسته و دریافت سیگنالهای نادرست ضروری است. تنظیم نادرست باعث دریافت سیگنالهای اشتباه میشود. در پست های قبل روش صحیح بالانس دستگاه فلزیاب را شرح داده ایم. سعی شود تا از دستگاه هایی که دارای تنظیم بالانس دستی هستند استفاده شود زیرا بالانس اتوماتیک دارای دقت تنظیم دستی نیست.
حرکت نادرست کویل دستگاه
حرکت یکنواخت و منظم دستگاه بر روی زمین ضروری است. حرکات ناهماهنگ یا سریع میتوانند باعث از دست دادن سیگنالها شوند. پیشنهاد میشود تا پست روش صحیح حرکت دادن کویل دستگاه فلزیاب را مطالعه کنید. زاویه نگهداری کویل و فاصله آن از سطح زمین از فاکتور های اصلی تاثیر گذار بر روی دقت دستگاه است.
عدم استفاده از هدفون
استفاده از هدفون باعث شنیدن بهتر سیگنالها و کاهش تداخلهای صوتی محیط میشود. عدم استفاده از هدفون و یا استفاده از هدفون های بی کیفیت میتواند به نادیده گرفتن سیگنالهای ضعیف منجر شود. سیگنال های ضعیف سیگنال هایی هستند که باید به دقت به آنها گوش کرد! تشخیص سیگنال های خطا و اشتباه به تجربه نیاز دارد و مگر با تمرین به دست نمی آید.