ردیابی دستگاه گنج یاب از شایعه تا واقعیت
اگر مدتی در وادی گنج یابی و دفینه یابی بوده باشید حتما با این موضوع را شنیده اید که دستگاه های فلزیاب و گنج یاب دارای ردیاب هستند و در صورت روشن کردن دستگاه فورا سیگنال هایی از دستگاه به مراکزی مانند سازمان میراث فرهنگی، اطلاعات و نیروهای انتظامی فرستاده می شود و موقعیت دقیق شما ردیابی میشود. باید گفت که این موضوع حقیقت ندارد. برای پاسخ به این سوال که ایا دستگاه گنج یاب ردیابی میشود یا خیر باید دانست که این کار نیازمند زیر ساخت هایی است که در ایران حداقل در بسیاری از مناطق وجود ندارد. البته این موضوع فقط در صورتی صدق میکند که دستگاه فلزیاب خود را از شرکتهای معتبر خریداری کرده باشید. پس از خرید دستگاه از پلمپ بودن و دست نخورده بودن آن اطمینان حاصل کرده و سپس اقدام به استفاده از آن کنید.
آیا دستگاه فلزیاب جی پی اس دارد؟
در پاسخ به این سوال که آیا دستگاه فلزیاب جی پی اس دارد؟ باید گفت برخی از دستگاه های فلزیاب نظیر محصولات مینلب گو فایند، مینلب جی پی زد 7000 و … یک جی پی اس داخلی برای کاوشگران در نظر گرفته اند تا با استفاده از آن موقعیت مکان کاوش برای بررسی های بعدی در خود سیستم ذخیره گردد و فقط خود کاربر قادر به تعیین موقعیت و مشاهده آن می باشد و حتی کمپانی تولید کننده هم قادر به رهگیری دستگاه فلزیاب نمی باشد. اما واقعیت این است که هیچ دستگاه گنج یابی برای ردیابی طراحی نشده است و هیچ نهاد امنیتی یا قضایی این قدرت را ندارد که تمام دستگاه های فلز یاب را به صورت آنلاین رصد و ردیابی کند. این کار نه تنها غیرممکن بلکه غیرمنطقی و غیر ضروری است. علاوه بر این، اگر چنین ردیابی صورت بگیرد، نهادهای مسئول باید تعداد بالای نیرو، تجهیزات و سرورهای پرقدرت را در اختیار داشته باشند که با توجه به استفاده گسترده دستگاه های فلزیاب در سطح کشور، بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود.
حال باید دانست که اگر GPS اطلاعات مکانی ما را برای نهادهای امنیتی ارسال نمیکند پس کاربرد GPS در فلزیاب چیست؟ GPS در دستگاه فلزیاب (Metal Detector) یکی از اجزای مهم و کاربردی است که به کمک آن دستگاه قادر به تعیین موقعیت جغرافیایی (طول و عرض جغرافیایی) و ارتفاع دستگاه بر روی سطح زمین میشود. در ادامه، به توضیح دلیل وجود جی چی اس در فلزیاب میپردازیم:
1. تعیین موقعیت دستگاه: با استفاده از GPS، دستگاه فلزیاب قادر به تعیین دقیق موقعیت خود بر روی نقشههای جغرافیایی میشود. این اطلاعات مکانی میتوانند به کاربر کمک کنند تا محلهایی را که قبلاً با دستگاه شناسایی کرده است، به راحتی پیدا کند و به محلهای مورد علاقهاش برود.
2.ثبت نقطههای مهم: با استفاده از GPS در دستگاه فلزیاب، کاربران میتوانند نقاط مهم مانند محلهای کشف فلزات، مناطق دارای پتانسیل، آثار و نشانه ها و … را ثبت کنند. این امکان کمک میکند که کاربران از نقاط مهم خود در طول زمان حفاظت کنند و آنها را گم نکنند.
3. اطلاعات زمانی دقیق: GPS همچنین به دستگاه فلزیاب امکان تعیین دقیق زمان را میدهد. این امر میتواند در زمان گزارش نتایج کار به کاربر یا نیاز به ثبت زمانهای مختلف مربوط به کشف فلزات مفید باشد.
4. تصحیح خطای موقعیتی: گاهی اوقات، موقعیتیابی GPS ممکن است دچار خطا شود. اما با وجود ماژول GPS در دستگاه فلزیاب، میتوان از سیستمهای اصلاحی جی پس اس مثل DGPS (Differential GPS) استفاده کرد تا دقت موقعیتیابی بهبود یابد و خطاهای موقعیتی کاهش یابند. DGPS نوع بهبودیافته سامانه موقعیتیاب جهانی است که قادر به تعیین موقعیت دقیقتر نسبت به جیپیاس، از دقت اسمی ۱۵ متری جیپیاس به حدود ۱۰ سانتیمتر در بهترین حالت پیادهسازی است.
5. ثبت اطلاعات محلی: GPS در دستگاه فلزیاب به کاربر اجازه میدهد تا مکانها و نتایج کشفهای خود را به صورت دقیق ثبت کند. این موضوع به کاربر کمک میکند تا اطلاعات مربوط به کشفهای قبلی را به راحتی در دسترس داشته باشد و برای تحلیلهای آینده استفاده کند.
6. ارتباط با دستگاههای دیگر: بعضی از دستگاههای فلزیاب مجهز به امکانات ارتباطی هستند که با استفاده از GPS، میتوانند اطلاعات جمعآوریشده خود را به دستگاههای دیگر یا به سرورهای اینترنتی ارسال کنند. این امکان ارتباطی میتواند در اشتراکگذاری نتایج کشفها و اطلاعات مربوط به مکانهای جدید مفید باشد.
آیا فلزیاب ماهواره ای نقشی در ردیابی شما دارد؟
پیدا کردن گنج با ماهواره میتواند رویای هرکاوشگری باشد. تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه تصاویر ماهواره ای دفینه های زیر زمینی را نشان می دهند وجود ندارد. محققان امیدوارند تا با استفاده از طول موج خاصی از امواج به هدف اصلی خود یعنی گنج یابی با ماهواره و پیدا کردن اشیا در زیر زمین نزدیک شوند. آنها برای آزمایشات خود از امواج مایکروویو با طولانی ترین طول موج ممکن استفاده می کنند که باند P نامیده می شود. در حال حاضر، ماهوارهها معمولاً از امواج مایکروویو با طول موجهای کوتاهتر استفاده میکنند، زیرا وضوح تصویر بهتر است. اما تابش باند P میتواند به اعماق بیشتری از زمین نفوذ کند، بنابراین جای امیدواری است که افزودن آن به حسگرهای ماهوارهای به آنها امکان کاوش های عمیقتر، شاید تا عمق ۹ متری را بدهد و انسان را به رویای گنج یابی با ماهواره نزدیک کند. اما هنوز تا به واقعیت بدل شدن این رویا فاصله زیادی داریم.
هیچ دستگاه ماهواره ای که ایران توانایی دسترسی به آن را برای ردیابی دستگاه های فلزیاب داشته باشد وجود ندارد پس فریب افراد شیاد و نا آگاه را نخورید و با به روز نگه داشتن دانش خود در مورد فلزیاب ها از گزند این افراد به دور بمانید. در ضمن تمامی برنامه هایی که با عناوین فریبنده همچون نرم افزار گنج یاب ماهواره ای ناسا، برنامه دفینه یاب موبایل، ردیابی طلا با موبایل، ردیاب موبایل و … به فروش می روند فقط تبلیغات زرد و کلاهبرداری است. تحت هیچ شرایطی نمی توان سنسورها و بردهای الکترونیکی بزرگ و گران قیمت را در دستگاه موبایل جا داد. هریک از برخی از این سنسورها بیش از چند هزار دلار قیمت دارند و قابلیت کار گذاشته شدن در موبایل را ندارند.
نرم افزار های گنج یابی با موبایل و امکان ردیابی!
با پیشرفت تکنولوژی و صنعت الکترونیک کم کم بسیاری از دستگاهها مانند ضبط صوت، ماشین حساب، دوربین فیلمبرداری و … جای خود را به موبایل دادند و همه این امکانات و قابلیت ها در یک دستگاه در جیب شماست. سایت های زرد و کلاهبرداران از کم اطلاعی عموم مردم سوء استفاده کرده و با نمایش تبلیغات بسیار اقدام به فروش اپلیکیشن های بدون کاربرد و تقلبی تحت عنوان برنامه گنج یاب موبایل و … میکنند. برای عملکرد درست یک برنامه به سخت افزار متناسب با آن نیاز است و برای پیدا کردن فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی در زیرزمین به سنسورهای پیشرفته بسیار نیاز است که در ابعاد کوچک موبایل جا نمی شوند.
اما نکته قابل تامل این است که اگرچه ردیابی دستگاه فلزیاب محتمل نیست اما با نصب این نرم افزار های نا ایمن موبایل شما ممکن است هر لحظه در معرض این خطر باشد! توصیه ما این است که به هیچ وجه این نرم افزار های غیر ایمن و نا معتبر را نصب نکنند و خود را در معرض هک شدن قرار ندهند.
برای از کار انداختن جی پی اس طلایاب چه باید کرد؟
همه دستگاههای طلایاب و گنج یاب که دارای جی پی اس داخلی هستند، قابلیت غیر فعال سازی آن را نیز برای اپراتور فراهم کرده اند. این امکان معمولا در قسمت تنظیمات وجود دارد و با عنوانهایی نظیر GPS Configuration و یا GPS Setting مشخص شده است. با غیر فعال سازی جی پی اس دیگر هیچ دیتایی بر روی دستگاه ذخیره نمیشود.
آدرس دفاتر مرکزی فلزیاب IKPV :
تهران– خیابان کارگر شمالی- روبروی شیرینی هانیبال -ساختمان سامان-طبقه شش-واحد پنجم
شیراز– دینکان-جنب کوچه 21 شهید دینکانی
شماره تماس: 09917579030
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام عالی بود