جوغن در دیواره سنگ

جوغن در دیواره سنگ نشانه چیست؟

جوغن در دیواره سنگ و مفهوم آن در گنج یابی

برای داشتن یک تفسیر دقیق و قابل اتکا از جوغن در دیواره سنگ ابتدا باید نوع و شکل جوغن را به درستی تشخیص داد و سپس محل قرارگیری آن باید مورد توجه قرار گیرد. جوغن در دیواره سنگ نشان از وجود یک قبر بار دار میباشد. در واقع باید گفت که وقتی جوغن در دیواره سنگ قرار داشته باشد و نه بر روی زمین نشان از وجود یک قبر مهم در نزدیکی دارد. استفاده از یک دستگاه شعاع زن میتواند محل حدودی دفینه را برای شما مشخص کند و سپس با یک دستگاه فلزیاب نقطه زن باید کار را ادامه دهید. توجه داشته باشید که برخی از افراد تحت عنوان کارشناس عنوان میکنند که در مواجهه با یک جوغن فلام مقدار به چپ یا راست حرکت کنید و یا اینکه حتما باید به دنبال فلان نشانه باشید و … کاوشگران عزیز این موارد فقط حدثیات بوده و هیچ مبنای علمی و تجربی ندارد و فقط استفاده از دستگاههای شعاع زن و نقطه زن میتواند شما را در این راه یاری درهد.

ریشه واژه جوغن:

جوغن یا جوغان در زبان آریائیان به معنی کاسه می باشد و در بعضی متون نیز جوغان به معنی هاون به کار رفته است.

معنی جوغن در دیواره سنگ:

باید متذکر شد که بطور کلی، تمامی حکاکی های هندسی گود بر روی سنگ ها و صخره ها را، جوغان یا جوغن می گوییم و البته در مناطق مختلف کشور با نامها و اسامی مختلفی از آن یاد می شود (کاسه سنگ ، پیاله ، فنجان ، گوَن ، جَوَن ، چوگان ، تَلم ، جوقن و …). انواع جوغن فقط و فقط نشانه وجود قبر است مگر اینکه نماد های دیگری نیز به همراه آن بکار گرفته شده باشد. برای آشنایی با انواع جوغن میتوانید پست مربوطه را مطالعه کنید.

کاربرد جوغن چیست؟

اقوام هند و اروپایی بنا بر اعتقادات مذهبی و رسومات خود گورهایی مدور و کوچک میساختند و مردگان خود را درون آن دفن میکردند. این قبور حفره مانند ، شباهت زیادی با کاسه و یا هاون داشت و به نظر بسیاری از کارشناسان علامت جوغن از همان زمان برای نماد قبر مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از موارد کاربرد انواع جوغن این بوده که درون آن مواد یا روغن خاصی می ریختند و آتش میزدند و در کنار نور و گرمای آن و چه بسا دود حاصل از آن ، به اجرای مراسم های مذهبی خود می پرداختند.

بهترین فلزیاب برای کاوش در اطراف جوغن

همانطور که گفته شد جوغن نشانه قبر است و برای کاوش قبر نیاز به یک دستگاه فلزیاب مناسب این فعالیت است.از آنجایی که ساختار قبرهای باستانی از چندین لایه متفاوت تشکیل شده است باید دستگاهی انتخاب شود که قابلیت نفوذ از چندین لایه متفاوت را داشته باشد و بتوان به نتایج حاصله اطمینان کرد.با توجه به جنس خاک ایران که سرشار از کانیهای معدنی است و همین عامل سبب ایجاد اختلال در کار دستگاه فلزیاب میشود بهتر است تا از دستگاه های استفاده کنید که حداکثر سازگاری با جنس خاک ایران را داشته باشند. برای آشنایی بیشتر با فلزیاب مناسب کاوش قبر پست مربوطه را مطالعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با واحد فروش