بررسی نقاط قوت و ضعف ردیاب فرکانسی: از تکنولوژی تا قیمت
ردیاب فرکانسی یا فلزیاب آنتن راداری، دستگاههای الکترونیکی هستند که برای تشخیص اشیاء فلزی به کمک اصول فیزیک رادار (تشعشع و بازتاب امواج رادیویی) عمل میکنند. این دستگاهها برای محققان، نیروهای نظامی، محافظت از مرزها، کشاورزی، معدنکاری و کاربردهای دیگر مفید هستند. زمانی که یک فلزیاب آنتن راداری فرستنده موجهای الکترومغناطیسی (معمولاً موجهای رادیویی) را ایجاد میکند و آنها را به سمت منطقهای که قصد تشخیص اشیاء فلزی را دارد، ارسال میکند. این امواج به اشیاء فلزی برخورد میکنند و بخشی از آنها بازتاب میشود (پراکنده میشود) و به آنتن بازگشت مییابد. سپس آنتن دریافت کننده این امواج بازتابی را جمع میکند و با تجزیه و تحلیل تغییرات فاز و فرکانس این امواج بازتابی، میزان فاصله، جنس هدف و اندازه آن را تخمین میزند. تفاوتهای زمانی بین ارسال موج و بازتاب آن، به عنوان زمان انتقال (Time of Flight) شناخته میشود و بر اساس این زمان، موقعیت فیزیکی اشیاء فلزی نیز تشخیص داده میشود.
اولین ردیاب ها بنابر اصول دازینگ طراحی و ساخته شدند و پس از آن با پیشرفت تکنولوژی و علم الکترونیک ، دستگاه هایی به مراتب پیچیده تر و دقیق تر ساخته شدند. در ادامه با انواع ردیاب آنتنی گنج و کاربرد هریک آشنا میشویم.تصور کنید که قصد کاوش در یک محوطه وسیع و ابعاد چند کیلومتر در چند کیلومتر را دارید. همانطور که میدانید جستجو کردن تمام محوطه با استفاده از دستگاه های فلزیاب کاری بسیار زمانبر است و ممکن است ماهها به طول بیانجامد و شما برای حل این مشکل باید مکان حدودی دفینه را بدانید و فقط در همان محدوده اقدام به کاوش کنید. برای حل این مشکل باید از دستگاه ردیاب فرکانسی استفاده کنید.
مدل های دیجیتالی این دستگاه ها دارای قابلیت تنظیم مد جستجو و همچنین تعیین فلز مورد نظر می باشند و در برخی از مدل های حرفه ای تر عمق هدف نیز تخمین زده می شود اما همواره باید توجه داشت که دقت ردیاب ها نسبت به فلزیاب های پالسی و VLF پایین تر است اما شعاع کاوش بیشتری را پوشش میدهند. برای پاسخ به این سوال که چه موقع باید از ردیاب فرکانسی استفاده کنیم و چه موقع از دستگاه فلزیاب پست های قبل را مطالعه فرمایید.
در حالت کلی سه مدل ردیاب آنتنی (ردیاب فرکانسی) گنج وجود دارد:
- ردیاب آنتنی
- ردیاب تک دستی
- ردیاب دونفره
از آنجایی که امواج رادار معمولاً قابلیت نفوذ به برخی از محیطها (مانند خاک، آب، برف و …) را دارند، این دستگاهها قادر به تشخیص اشیاء فلزی در زیر سطح زمین یا آب نیز هستند. این ویژگیها باعث میشود که فلزیابهای آنتن راداری در زمینههای مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
نقاط قوت فلزیابهای آنتن راداری:
عمق تشخیص: ردیاب فرکانسی یا فلزیاب آنتن راداری قادر به تشخیص اشیاء فلزی در عمقهای نسبتاً عمیقی هستند(در حدود 20 متر)، به ویژه در زمین های خاکی، سنگی و آبی. دسترسی به این عمق در دیگر دستگاههای فلزیاب غیر ممکن است.
تشخیص انواع فلزات: این دستگاهها قادر به تشخیص انواع مختلف مواد فلزی از جمله طلا، نقره، برنج، آهن و غیره هستند و محدود به فلزات مغناطیسی نمیشود.
کاربرد در شرایط مختلف: فلزیابهای آنتن راداری معمولاً قابلیت کار در شرایط متنوعی از جمله زیر آب، خاک، برف، شن، ماسه و غیره را دارند و استفاده از انها با دلیل وزن و حجم کم در محیط های صعب العبور و همچنین در ساعت های طولانی کاوش آسان است.
دقت تشخیص بالا: با تجزیه و تحلیل موجهای بازتابی، این دستگاهها میتوانند اطلاعات دقیقی از جمله اندازه، عمق و جنسیت اشیاء فلزی را ارائه دهند.
نقاط ضعف فلزیابهای آنتن راداری:
نویز و تداخل: در محیطهای با تداخل الکترومغناطیسی بالا، ممکن است نویزهای الکترونیکی باعث اختلال در تشخیص صحیح اشیاء فلزی شوند. همیشه این موضوع را مد نظر داشته باشید!
عملکرد محدود در برخی شرایط: در شرایط خاصی مانند خاکهای مسطح و یکنواخت، تفاوتهای بازتاب موجهای رادار کاهش مییابد و امکان تشخیص دقیقتر ممکن است کاهش یابد.
قیمت ردیاب فرکانسی:
قیمت ردیاب ها (ردیاب دفینه ، ردیاب گنج ، ردیاب فرکانسی و یا هر اسم دیگری) از چند میلیون تا چند ده میلیون متغیر است و کاملاً به امکانات و قابلیت های دستگاه و همچنین کمپانی تولید کننده بستگی دارد. یکی از قابلیت هایی که سبب افزایش قیمت ردیاب می شود سیستم تفکیک به کار رفته در آن است هرچقدر سیستم یچیده تر و دقیق تر باشد قیمت ردیاب گنج نیز افزایش پیدا میکند. برای اطلاع از قیمت به روز لیست قیمت دستگاههای تولیدی شرکت را بررسی کنید و یا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
شماره تماس واحد فروش
09120043750 – 09917579030
شیراز – پل معالی آباد – دینکان – جنب کوچه ۲۱ شهید دینکانی