قیمت پیشرفته ترین دستگاه گنج یاب تصویری و عوامل مؤثر بر آن
در دهههای اخیر، پیشرفتهای چشمگیر در زمینه تکنولوژی گنجیابی باعث تولید دستگاههایی شده است که قادر به تصویربرداری دقیق از زیرسطح خاک میباشند. این دستگاهها، به عنوان گنجیابهای تصویری یا اسکنرهای زیرسطحی نیز شناخته میشوند. قیمت این دستگاهها میتواند متفاوت باشد و از چند صد دلار تا چندین هزار دلار متغیر باشد. در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر بر قیمت پیشرفته ترین دستگاه گنج یاب تصویری پرداخته میشود.
تفاوت دستگاه گنج یاب تصویری با فلزیاب
دستگاه گنج یاب قادر است تا علاوه بر تشخیص فلزات مغناطیسی مانند آهن سایر ساختار های زیر زمینی مانند راهرو ها و اتاقک ها را نیز تشخیص دهد و علاوه بر این قادر به تفکیک فلزات با ارزش از بی ارزش هستند (مانند جداسازی طلا از آهن). عملیات کاوش گنج و دفینه یک کار زمان بر و پیچیده است و معمولاً در هر مرحله از کار به دستگاهی خاص برای پیشبرد آن مرحله نیاز است. شرکت های تولید گنج یاب و فلزیاب برای حل این مشکل اقدام به تولید گنج یاب مکمل کردهاند که دستگاهی متشکل از چند دستگاه اصلی همچون سیستم تصویری، سیستم نقطه زن، سیستم تفکیک حرفه ای، سیستم کاوش آنتن راداری، سیستم اسکن زمین، حفره یاب و … است. فلزیاب فقط قادر به تشخیص فلزات مغناطیسی است.
فاکتورهای تأثیرگذار بر قیمت یک فلزیاب تصویری پیشرفته:
-
عمق تصویربرداری: یکی از عوامل اصلی در تعیین قیمت دستگاههای گنجیاب تصویری، عمق تصویربرداری آن است. دستگاههایی که قادر به تصویربرداری به عمقهای بیشتری از زیرسطح خاک هستند، معمولاً قیمت بالاتری دارند. این امکان باعث میشود تا اطلاعاتی از لایههای زیرین با دقت بیشتری به دست آید. باید توجه داشت که هرچه عمق بیشتر شود خطای تصاویر دریافتی هم ممکن است بیشتر شود.
-
دقت تصویر: دستگاههای با دقت بالاتر در تصویربرداری، معمولاً هزینه تولید و توسعه بیشتری دارند. دقت تصویر مستقیماً به تشخیص اشیاء و ساختارهای زیرسطحی کمک میکند و از اهمیت بالایی برخوردار است. از عواملی که مستقیما بر دقت تصاویر دریافتی تاثیر دارند کیفیت و جنس سنسور های به کار رفته هستند.
-
تکنولوژی تصویربرداری: استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته مانند رادار، سونار، لیزر و مغناطیسی میتواند به افزایش قیمت دستگاهها منجر شود. تکنولوژیهای جدیدتر عموماً دارای قابلیتها و کارایی بیشتری هستند که در تعیین قیمت تأثیر دارد.
-
عملکرد در شرایط مختلف: دستگاههایی که در شرایط مختلفی مانند خاکهای مرطوب، سخت یا نرم عملکرد خوبی دارند، معمولاً قیمت بالاتری دارند. این امکان باعث میشود دستگاه در محیطهای چندگانه با کارایی بالا عمل کند. ثبات دستگاه در محیط های مختلف یکی از فاکتورهاییست که برای کاوشگران با تجربه از اهمیت بالایی برخوردار است.
-
سرعت تصویربرداری: دستگاههایی که قادر به تصویربرداری با سرعت بالا هستند، معمولاً بهعنوان دستگاههای حرفهای در نظر گرفته میشوند و این امر میتواند تأثیر قیمتی داشته باشد.برخی از مدل ها دارای قابلیت تصویر برداری زنده هستند که باعث افزایش قیمت تمام شده دستگاه میشود.
-
نرمافزار و تجهیزات همراه: دستگاههای گنجیاب تصویری معمولاً با نرمافزارهای تحلیل داده و تجهیزات همراه عرضه میشوند. کیفیت نرمافزار و تجهیزات همراه نیز میتواند تأثیرگذار بر قیمت نهایی باشد. در حال حاضر بهترین نرمافزار آنالیز و تحلیل تصاویر دریافتی نرم افزار ویژوالایزر است که در پست های قبل آموزش کار با آن را ارائه کرده ایم. بسیاری از دستگاه ها با کویل های مختلف در سایز های مختلف و همچنین باطری های اضافه و هدفون های حرفه ای ارائه میشوند که همه این عوامل سبب افزایش قیمت نهایی دستگاه میشود.
-
کمپانی سازنده و شناخته شدگی برند: دستگاههای تولید شده توسط برندهای معتبر و معروف اغلب قیمت بالاتری دارند. اعتماد به برند و شناخته شدگی در بازار میتواند در تعیین قیمت نقش داشته باشد. از بهترین برندهای بازار میتوان به Minelab ، OKM ، IKPV ، Garrett و … اشاره کرد.
-
قابلیتهای اضافی: دستگاههای دارای قابلیتهای اضافی مانند اتصال به شبکههای اینترنت، امکان اشتراکگذاری دادهها و قابلیتهای مختلف تحلیل داده میتوانند قیمت را افزایش دهند.
- اندازه و وزن دستگاه: اندازه کوچکتر و وزن سبکتر دستگاهها به معنای قابلیتهای پیشرفتهتر و ساختار سبکتر است، اما این عوامل نیز معمولاً قیمت را افزایش میدهند، زیرا فناوریهای کوچکسازی و سبکسازی معمولاً هزینه تولید را افزایش میدهند.
نحوه کار گنج یاب تصویری پیشرفته
گنج یاب های تصویری با انواع بدون نمایشگر (فلزیاب های بوقی) تفاوت دارند و با تجزیه و تحلیل سیگنال های دریافتی شکل تقریبی هدف ، عمق و ابعاد آن را نمایش میدهند در صورتی که انواع بدون نمایشگر فقط یک سیگنال صوتی را ارائه میدهند. ارائه تصاویر سه بعدی میتواند کمک بسیار زیادی به هر دو دسته کاوشگران حرفه ای و آماتور در زمینه گنج یابی بکند و فاکتور بسیار ارزنده ای است. یک نرم افزار گرافیکی وظیفه تحلیل و تجزیه داده های دریافتی و تبدیل آن ها به گراف های تصویری و رنگی را بر عهده دارد و در تصاویر دو بعدی از رنگ تصاویر میتوان به اطلاعات مورد نیاز در مورد محیط کاوش دست یافت. در بسیاری از دستگاه های ایرانی و آلمانی از نرم افزار ویژوالایزر بدین منظور استفاده می شود.
در تصاویر سه بعدی علاوه بر رنگ ها میتوان یک شماتیک کلی و حدودی با دقت مناسب نیز از محیط و اهداف دفن شده به دست آورد که با چرخش و زاویه دید ۳۶۰ درجه میتوان شکل و ابعاد اجسام را دید. در صورت داشتن دانش و اطلاعات کافی می توان اطلاعاتی همچون عمق هدف، ابعاد تخمینی و جنس هدف را را به دست آورد.
قیمت پیشرفته ترین دستگاه گنج یاب تصویری موجود در بازار ایران
گنج یاب اشنایدر (schneider) دستگاهی مکمل متشکل از هفت نوع سیستم فلزیابی؛ ردیاب آنتنی ، فلزیاب بوقی، اسکنر مگنومتر شانزده سنسور، اسکنر موبایلی، سوپر سنسور و یون یاب است که برای به منظور افزایش کارایی و راندمان و همچنین کاهش خطا در یک پک عرضه می شود.تحقیقات صورت گرفته بر روی گنج یاب اشنایدر سبب شده است تا این دستگاه گنج یاب به سازگاری بسیار بالایی با شرایط اقلیمی و جنس خاک ایران دست پیدا کند. این موضوع سبب شده است تا واکنش این دستگاه به مواد معدنی موجود در خاک به حداقل رسیده و عمق نفوذ به حداکثر افزایش پیدا کند.
در بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان ما این گنج یاب به عنوان پیشرفته ترین دستگاه گنج یاب تصویری معرفی شد که دارای قیمت 880.000.000 تومانی است. این دستگاه مکمل 7 کاره دارای شعاع کاوش 2000 متری و عمق کاوش 20 متری در حالت اسکنر و در حالت استفاده از لوپ 12 متر است. جهت اطلاعات بیشتر پست گنج یاب اشنایدر دستگاه هزاره سوم را مطالعه فرمایید.
ویژگی های گنج یاب تصویری پیشرفته Schneider :
- مجهز به حالت تفکبک روی نرم افزار
- قابلیت خوراک دهی
- قابلیت لایو اسکن و لایو ویدئو
- دارای مد اسکن دستی و خطی
- قابلیت شارژ با برق شهری
- دارای سیستم مگنومتر GPR
- عمق کاوش ۱۰ متری در حالت بوقی پالسی
- عمق نفوذ مگنومتر ۳۰ متر، عمق کاوش لوپ ۱۲ متر ، عمق کاوش آنتن ۴۰ متر ، شعاع ۳۰۰۰ متر
- دارای سیستم تفکیک فوق حرفه ای
- قابلیت ارسال چندین سیگنال جهت کاوش طلا در مناطق مختلف در آنتن
- بارور کردن غیر متعارف زمین با استفاده از پراب با قابلیت وصل شدن به زمین
- بهره مندی از ۱۶ سوپر سنسور مگنومتر
- قابلیت حفره زنی و کشف اتاقک ها و راهرو های زیر زمینی
- تخمین عمق و ابعاد هدف با استفاده از چندین روش مختلف
- قابلیت کار با انواع سیستم عامل های مرسوم ( ویندوز ، اندروید ، IOS و … )
- دارا بودن لوپ های مختلف با سایز های مختلف
- دارای سیستم یون یاب
- آموزش کار با فلزیاب رایگان
- برخورداری از ۱ سال گارانتی و ۱۰ سال خدمات پس از فروش
مواردی که در هنگام کار با گنج یاب تصویری باید مد نظر داشته باشید :
در پست های قبلی در مورد عواملی که در کار دستگاه گنج یاب تصویری اختلال ایجاد میکنند صحبت کرده ایم که مطالعه آن به تمامی کاوشگران عزیز پیشنهاد میشود. به صورت کلی در هنگام شروع کاوش باید یک سری شرایط کلی را مد نظر داشته باشید:
- موبایل به همراه نداشته باشید
- اشیاء فلزی در جیب خود نداشته باشید
- در نزدیکی کابل های برق فشار قوی کار نکنید
- روشن نبودن دو دستگاه در یک محیط و نزدیک یکدیگر
- در روز های بارانی کاوش نکنید
- فلزیاب پالسی تصویری کمک کننده تر خواهد بود
- حتما از کویل های ضد آب استفاده کنید
- فاصله لوپ تا زمین برای لوپ های کوچک ۱۰ و لوپ های بزرگ ۱۵ سانتی متر از زمین باشد
- فلزیاب پالسی خود را از برند های معتبر تهیه کنید
- در هنگام رسیدن به اهداف عملیات خارج کردن را با احتیاط انجام دهید
- تنظیمات مربوط به فرکانس و سنس دستگاه را مناسب انتخاب کنید
- باد شدید باعث برهم خوردن بالانس دستگاه میشود
- دور بودن از دکل های مخابراتی
- سرعت حرکت خود را جوری تنظیم کنید که یک متر را در ۳ ثانیه بپیمایید
- پهنای پالس را متناسب با هدف تغییر دهید ( بیشتر برای اهداف بزرگتر و کمتر برای اهداف کوچک )
پیشرفته ترین گنج یاب تصویری از چه سنسور هایی استفاده میکند
پیشرفته ترین گنج یاب تصویری موجود در ایران از سنسور های مگنومتر که به فلزات آهنی حساس هستند استفاده کرده و دارای دقت بیشتری در محیطهای کاوش واقعی می باشد. سنسور مگنتومتر وسیله ای است که برای اندازه گیری میدان مغناطیسی، به ویژه با توجه به قدرت و جهت مغناطیسی آن استفاده می شود. در این دستگاه ها امکان به دست آوردن عمق هدف، ابعاد و شکل تخمین هدف وجود دارد. برخی از این اسکنر های مگنومتر این امکان را دارند که بتوان فیلمی زنده (Live Video) از زیر زمین در حین کاوش را مشاهده کرد. دیتا های دریافتی از سنسورهای مگنومتر توسط نرم افزار واسط به تصاویر خروجی تبدیل می شود. فلزیاب های تصویری به کمک سنسور های پیشرفته ای که دارند زمین را اسکن و داده ها را جمع آوری می کنند. این داده ها در خروجی نهایی به صورت تصاویری سه بعدی رنگی نشان داه می شوند و استفاده از آنها در کاوش باعث افزایش موفقیت و صرفه جویی در هزینه و زمان شما خواهد شد.
اگر پیشرفته ترین گنج یاب تصویری مارکت مد نظر باشد به دستگاهی اطلاق میشود که از تلفیق سنسور های مگنومتر و تکنولوژی جی پی آر استفاده کند. دستگاه های اسکنر جی پی آر (GPR) توانایی تشخیص فلزات را نداشته و فقط برای بررسی لایه های خاک و ساختار های زیر زمین به کار می روند و کاربرد ژئوفیزیک و زمین شناسی دارند. مشاهده می شود که برخی از افراد سودجو این دستگاه ها را تحت عنوان گنج یاب به فروش می رسانند در صورتی که کاربرد این دستگاه ها فقط اسکن کردن ساختارهای زیر زمین می باشد و به فلزات حساسیت ندارند. بدین منظور از تلفیق این تکنولوژی با دیگر تکنولوژی ها در گنج یاب های تصویری پیشرفته استفاده میکنند اما به صورت مجزا این فنآوری قابلیت تشخیص گنج و فلز را ندارد.
شماره تماس واحد فروش
09917579030
شیراز – پل معالی آباد – دینکان – جنب کوچه ۲۱ شهید دینکانی