گنج یابی و مسائل مربوطه
گنج یابی یک مفهوم کلی و پیچیده است که برای روشن شدن موضوع لازم است مفاهیم مختلفی را برای کاوشگران عزیز توضیح داده و روشن کنیم. به همین منظور اطلاعاتی که یک فرد تازه وارد به عرصه گنج یابی و دفینه یابی لازم است بداند را در ادامه به صورت خلاصه توضیح داده ایم و اکیداً توصیه می شود تا جهت کسب اطلاعات بیشتر پست های مربوط به هر یک از مفاهیم زیر را مطالعه کنید.
تعریف باستان شناسی
باستانشناسی شاخهای از علوم اجتماعی است که به بررسی گذشته، با استفاده از مدارک مادی میپردازد. قدیمترین مدرک مبنی بر بهکارگیری آثار مادی برای بررسی گذشتههای دور به سده ۶ (پیش از میلاد) بازمیگردد؛ یعنی زمانی که فرمانروایی از بابل به حفاری در بناهای اداری دست زد تا به پیشینهٔ آنها پی ببرد. این شاخه از علم در سده های اخیر بسیار پیشرفت کرده و اطلاعات بسیار ارزشمندی را از کوچکترین یافته های باستانی استخراج می کنند.
تعریف گنج یابی
به مجموعه اقداماتی که توسط افراد مختلف(بیشتر افراد آماتور و غیر متخصص) به منظور پیدا کردن اشیا قدیمی و باستانی انجام می شود گنج یابی اطلاق می شود. متاسفانه درک غلط از موضوع گنج یابی سبب شده است تا بسیاری از کاوشگران این حوزه برای پیدا کردن جنس زرد(اشیا قدیمی طلایی) اقدام به تخریب آثار باستانی کرده و از این طریق صدمات جبران ناپذیری را به بدنه فرهنگی جامعه وارد کنند. استفاده از ابزار آلات و دستگاه های الکترونیکی به منظور گنج یابی و دفینه یابی در بسیاری از کشورهای جهان از لحاظ قانونی آزاد است اما در کشورهای باستانی همانند مصر و ایران استفاده از دستگاه های گنج یاب و فلزیاب توسط شهروندان معمولی و بدون مجوز خلاف قانون بوده و با مجازات همراه است.
آیا باستان شناسی و گنج یابی یکی هستند؟
در حقیقت این تصور از دوران قاجار شکل گرفت که ناصرالدین شاه به منظور به دست آوردن طلا نقاط مختلفی را حفاری میکرد و بعد در ایران باب شد که همه باستان شناس را به چشم گنج یاب و عتیقه یاب میدیدند. در حالیکه کار اصلی باستان شناس، شناخت مردمان گذشته است برای همین به محوطهای میرود و کاوش باستان شناسی انجام میدهد تا با به دست آوردن مواد فرهنگی یعنی همان چیزی که این افراد آن را گنج مینامند، پی ببرد مردم ساکن در سرزمینی چطور زندگی میکرده اند.
وقتی شرایط اقتصادی خوب نباشد مردم به این رو میآورند که از راه میان بر به پولی برسند و ره صد ساله را یک شبه بروند. همین عامل سبب میشود که خیلی عظیمی از افراد بدون داشتن تخصص و آموزش های لازم اقدام به کاوش های غیر اصولی در محوطه های تاریخی و باستانی کرده و صدمات جبران ناپذیری را به این سایت های باستانی وارد کنند. توجه داشته باشید که پیدا کردن گنج و دفینه نیاز به آموزش های تخصصی داشته و از دانش های بسیار زیادی همچون مردم شناسی، فرهنگ شناسی، زبان شناسی، ژئوفیزیک، باستان شناسی و … تشکیل شده است. برای پیدا کردن گنج نیاز است تا دانش خود را در علوم نام برده شده ارتقا دهید و به اصطلاح کورکورانه اقدام کاوش کنید.
گنج یابی در قدیم چگونه بوده است؟
در قدیم علاوه بر بهره بردن از علوم تاریخی و تفسیر آثار و نشانه های گنج از روشی موسوم به دازینگ برای پیدا کردن دفینه استفاده می شده است. بر همگان روشن است که دقت دستگاه های فلزیاب و گنج یاب در مقایسه با روش های سنتی بسیار بیشتر بوده و از درصد خطای بسیار پایین تری برخوردار هستند و همواره توصیه ما به کاوشگران عزیز این است که از روشهای علمی و تخصصی استفاده کرده و از شبه علم دوری کنند. برای اطلاعات بیشتر پست دفینه یابی در قدیم را مطالعه فرمایید.
قوانین گنج یابی چه چیزهایی هستند؟
به مانند هر فعالیت دیگری گنج یابی و دفینه یابی نیز دارای مجموعهای از قوانین و مقرراتی است که در صورت رعایت کردن آنها شانس موفقیت شما افزایش پیدا میکند و به طور قابل ملاحظهای از هدر رفت وقت و هزینه جلوگیری می شود. توجه داشته باشید که این قوانین حاصل سالها تجربه در محیط های کاوش متفاوت بوده و رعایت آنها می تواند شما را به یک اپراتور فلزیاب تبدیل کند. اگر شما نیز از دست افراد تازه وارد در عرصه گنج یابی و دفینه یابی هستید توصیه می شود پست قوانین گنج یابی و دفینه یابی را مطالعه کنید.
آیا نگهداری فلزیاب از نظر قانون جرم است؟
توجه داشته باشید که بر اساس ماده واحد قانون اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری و تبلیغ استفاده از دستگاه فلزیاب مصوب ۱۵/۱۲/ ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی آن مصوب ۱۶/۱۲/ ۱۳۸۲ هیات وزیران هر گونه فعالیت در مورد دستگاههای فلزیاب ، معدن یاب ، لزوماً می بایست با مجوز سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری انجام شود. برای اطلاعات بیشتر پست قوانین حمل و نگهداری فلزیاب را مطالعه کنید.
آیا گنج یابی با موبایل امکان پذیر است؟
پاسخ کوتاه به این سوال خیر است. توجه داشته باشید که برای پیدا کردن فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی در زیرزمین به سنسورهای پیشرفته بسیار نیاز است که در ابعاد کوچک موبایل جا نمی شوند.
سایت های زرد و کلاهبرداران از کم اطلاعی عموم مردم سوء استفاده کرده و با نمایش تبلیغات بسیار اقدام به فروش اپلیکیشن های بدون کاربرد و تقلبی تحت عنوان برنامه گنج یاب موبایل و … میکنند. برای عملکرد درست یک برنامه به سخت افزار متناسب با آن نیاز است. برخی از گوشی های موبایل دارای سنسور مغناطیس سنج بوده و می توانند فلزات را در فاصله ی 1 تا 3 سانتی متری از دستگاه موبایل تشخیص دهند و عملکرد نرم افزار هایی که در محیط وب به فروش میروند نیز دقیقا همین است. برای اطلاعات بیشتر پست گنج یابی با موبایل را مطالعه فرمایید.
راهنمای گنج یابی برای مبتدیان
بعد از خرید اولین فلزیاب بدون شک نمی توانید منتظر بمانید تا کاوش خود را شروع کنید. اما دقیقا از کجا باید شروع کرد؟ شما می توانید فلزیاب خود را عملاً در هر جایی با خود ببرید. فرصت ها بی پایان هستند و فقط با تخیل شما محدود می شوند. با یک جست و جوی ساده در اینترنت و پرس و جو در گروههای گنج یابی خواهید دید که بسیاری از افراد به موفقیت های بزرگی رسیده اند. این نشان میدهد که هنوز گنجینههای زیادی در انتظار یافتن هستند، اما برخی از سایتها مفید تر از سایرین هستند. تنها چیزی که لازم است مطالعه راهنمای دفینه یابی کمی تحقیق و کسب اطلاعات برای شناسایی بهترین مکان های پیدا کردن گنج است. برای کسب اطلاعات بیشتر پست راهنمای دفینه یابی را مطالعه فرمایید.
نقش نقشه ها در دفینه یابی
همانطور که می دانید بسیاری از نقشه های گنج کنونی که در بازار یافت می شوند تقلبی بوده و عمدتاً در زمان قاجار کشیده شدهاند. بسیاری از افرادی که به عرصه دفینه یابی و فلزیابی وارد می شوند خود را در مقابل انبوهی از نقشه های گنج موجود می بینند و هر کسی که مالک آنهاست ادعا دارد که یک نقشه گنج واقعی در ایران را در اختیار دارد که شما را به سوی گنجی گرانبها راهنمایی می کند.شاید باور نکنید که از ابتدای هزاره دوم در قسطنطنیه و بغداد گنجنامههای قلابی از سوی گروههای زیرزمینی رواج پیدا کرد که امروزه نمونههای تقلبی این نقشهها در موزه ها نگهداری میشود. پژوهشها نشان میدهد برخی از اسناد تاریخی مهم که در گذشتههای دور نگاشته شده است تنها وجود گنجهای تقلبی را آشکار میکنند و تاکنون معلوم نیست که نقشه گنج واقعی در ایران وجود داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر پست نقشه گنج در ایران را مطالعه فرمایید.
آیا در گنج یابی مفهومی به نام طلسم گنج وجود دارد؟
طلسم در گنج یابی ( Treasure Talisman ) شیء یا نگارهای متشکل از واژگان، شمارگان، اشکال و جداول است که دارای قدرت جادویی یا ماورایی است.به صورت کلی ادیان بزرگ بر وجود طلسم و جادو تاکید دارند اما از دید آنها هر چند سحر و جادو و طلسم وجود دارد، اما هر گرفتاری یا گرهای دلیل نمیشود که منشأیی چون سحر یا طلسم داشته باشد.بسیاری بر این باور هستند که طلسم گنج وجود ندارد و همه این موارد خرافه و خلاف واقعیت هستند . یک گنج پژوه باید خود را از طلسم در گنج یابی و بحث های پوچ دور نگه دارد و با استفاده از روش های اصولی و قواعد و اصول کار خود را ادامه دهد تا به نتیجه برسد و به جای تلف کردن وقت خود بر روی این موضوعات بر اطلاعات خود در زمینه باستان شناسی ، زمین شناسی ، فرهنگ ملل ، آثار و علائم شناسی و … بیفزاید و بی خود و بی دلیل به تخریب آتار باستانی نپردازد. برای کسب اطلاعات بیشتر پست مفهوم طلسم در گنج یابی را مطالعه فرمایید.
بهترین دستگاه برای دفینه یابی کدام است ؟
لازم است بدانید که قیمت دستگاههای گنج یاب از چند میلیون تا چند صد میلیون متغیر است و دلیل آن نیز استفاده از تکنولوژی ها و قطعات متفاوت در ساخت آن ها می باشد. یک گنج یاب حرفه ای دارای قیمتی بالاتر از آب های معمولی می باشد و دلیل آن نیز استفاده از قطعات پیشرفته و به روز و همچنین تکنولوژی های آپدیت تر در ساخت آن می باشد. برای دانستن ویژگی های یک گنج یاب حرفه ای و همچنین شناخت بهترین دستگاه برای گنج یابی این پست را مطالعه کنید.
بهترین دستگاههای گنج یاب ۲۰۲۲
پس از انجام تحقیقات کامل، لیستی از بهترین فلزیاب های 2022 موجود در بازار را تهیه کرده ایم. همه آنها مزایای منحصر به فردی دارند و اهداف متفاوتی دارند، بنابراین بر اساس نیاز خود انتخاب کنید. مهمترین فاکتوری که بعد از کیفیت و امکانات مد نظر قرار دادیم ارزش خرید در برابر قیمت بوده است. لازم به توضیح است که برخی از این فلزیاب ها لزوما ساخت 2022 نیستند اما همچنان از بهترین کیفیت و قیمت برخوردارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین دستگاههای گنج یاب ۲۰۲۲ این پست را مطالعه فرمایید.