جیوه قرمز و نقش آن در گنج یابی

جیوه قرمز

جیوه چیست؟

جیوه یا سیماب نام یک عنصر شیمیایی است و در زبان فارسی به معنی زنده است و نام آن در برخی زبان‌های دیگر نیز نقرهٔ زنده معنی می‌دهد. واژه سیماب، از سیم به معنی نقره و آب تشکیل شده‌ و تنها فلزی است که در شرایط استاندارد دما و فشار مایع است. جیوه فلزی سنگین و سفید-نقره‌ای است. نسبت به دیگر فلزها رسانایی گرمایی پایینی دارد اما رسانای خوب جریان برق است و میتوان آن را در هوا و آب یافت. این فلز با بیشتر اسیدها واکنش نمی‌دهد و هفت ایزوتوپ مختلف دارد.

کیمیاگران نام خدای رومیان Mercury را برای این عنصر در نظر گرفتند. نماد این عنصر یعنی Hg، از واژه hydrargyrum که لاتینی شده کلمه یونانی hydrargyros می ‌باشد، برگرفته شده که ریشه‌های یونانی این واژه مرکب به معنی آب و نقره بود.

ماهیت جیوه قرمز و منشا آن

ظاهراً جیوه قرمز ماده ای با ترکیب نامشخص است که در ساخت سلاح های هسته ای و همچنین سایر سیستم های تسلیحاتی استفاده می شود. به دلیل مخفی کاری زیاد پیرامون توسعه و ساخت سلاح های هسته ای، هیچ مدرکی مبنی بر وجود جیوه قرمز وجود ندارد. با این حال، تجزیه و آزمایش تمام نمونه‌های ادعایی «جیوه قرمز» که در بازار یافت میشوند ثابت کرده‌اند که مواد رنگی قرمز معروف و رایجی هستند که هیچ ربطی به ساخت سلاح ندارند.

بنابراین جیوه قرمز یک فریب تلقی می شود که توسط کلاهبرداران که به دنبال سوء استفاده از خریداران ساده لوح در بازار سیاه اسلحه بودند، انجام شده است. از سال 1979 گزارش‌هایی مبنی بر «جیوه قرمز» در بازارهای سیاه بین‌المللی گزارش شده است، اما به نظر می‌رسد که این فریب در اوایل دهه 1990 رایج‌تر بوده است، با قیمت‌های درخواستی بسیار بالا.

در دهه نود در منطقه اورال، یک شرکت روسی در نامه‌ای به بوریس یلتسین، رئیس‌جمهور آن زمان خواستار اجازه فروش جیوه سرخ برای جبران بخشی از گرفتاری‌های مالی روسیه شد و اجازه فروش ۹ تن از آن در ۳ سال پذیرفته شد. جیوه تقلبی قرمز برای فروش در سراسر اروپا و خاورمیانه توسط بازرگانان روسی عرضه شد، آنها خریداران زیادی پیدا کردند که تقریباً هر چیزی برای آن پرداخت می‌کردند، حتی اگر نمی‌دانستند چه چیزی است.

jive-ghermezقیمت جیوه قرمز از ۱۰۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰۰ دلار در هر کیلوگرم متغیر بود. گاهی این ماده پرتودهی می‌شود یا در کانتینرهایی با نمادهای رادیواکتیو حمل می‌شود تا شاید خریداران بالقوه ارزش استراتژیک آن را درک کنند و فریب بخورند. اما نمونه‌های ضبط شده توسط پلیس فقط حاوی اکسید جیوه (II)، یدید جیوه (II) یا جیوه مخلوط شده با رنگ قرمز بود. پس از دستگیری چند مرد در بریتانیا در سپتامبر ۲۰۰۴، به ظن اینکه قصد خرید یک کیلوگرم جیوه قرمز به قیمت ۹۰۰۰۰۰ پوند را داشتند، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیانیه ای صادر کرد و ادعاهای واقعی بودن این ماده را رد کرد.

سخنگوی این سازمان گفت:

جیوه قرمز اصلا وجود ندارد!

تا کنون ترکیب مشخصی برای جیوه سرخ ارائه نشده‌است. نمونه‌ای که در سال ۲۰۰۴ بوسیله پلیس آلمان بدست آمد شامل ۱۰٪ وزنی پلوتونیوم، ۶۱٪ جیوه، ۱۱٪ آنتیموان، ۶٪ اکسیژن، ۲٪ ید و ۱/۶ ٪ گالیوم بود. فرمول پیشنهادی Hg۶Sb۲O۸ به همراه مقداری جیوه خالص بود. نمونه دیگری در سال ۱۹۹۸ بدست آمد که غیرپرتوزا، و ترکیب آب و یدید جیوه بود. در سال ۲۰۰۳ نیز نمونه دیگری در زاگرب پیدا شد که بدون آنتیموان و تنها جیوه بود و از این رو فرمول دیگر پیشنهادی Hg۲Sb۲O۷ را رد کرد.

کاربرد جیوه قرمز در گنج یابی

شاقول از وسایلی است که در گنج یابی بدون دستگاه از آن استفاده میشود و از دیرباز علاقه مندان به خود را دارد. نوعی از آن وجود دارد که سازندگان معتقد هستند که استفاده از جیوه در ساخت آن سبب میشود تا دفینه و گنج های مدفون را راحت تر پیدا کند و جیوه قرمز این فرایند را ساده تر و راحت تر میکند. عواملی همچون جنس جیوه ، چگالی جیوه ، درصد خلوص جیوه ، درصد ارتعاش جیوه و … از دیگر عوامل تاثیر گذار و مهم هستند که باید به آنها توجه شود و به صورت کلی جیوه های آزمایشگاهی بهتر از جیوه های صنعتی موجود در بازار هستند.

به خریداران عزیز اکیدا توصیه میکنیم که از خرید شاقول با جیوه قرمز ، آبی ، صورتی و دیگر موارد اینچنینی جدا خودداری کنند که چیزی جز کلاهبرداری نیست. همیشه برای جلوگیری از هدر رفت وقت و هزینه خود علم را مبنا قرار داده و از خرافات و شایعات دوری کنید و فقط بر روی هدف خود تمرکز داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
تماس با واحد فروش